Podijeli članak

Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je u četvrtak, u povodu 98. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika i osnivača HDZ-a dr. Franje Tuđmana, kako njegova uloga u stvaranju neovisne Hrvatske ostaje trajna vrijednost.

 "Još jednom smo došli iskazati poštovanje prema dr. Franji Tuđmanu, prvom predsjedniku RH i utemeljitelju HDZ-a, političaru, povjesničaru i državniku koji je predvodio Hrvatsku na njenu putu u samostalnost i neovisnost", rekao je Plenković nakon što je položio vijenac i zapalio svijeću ispred Tuđmanove rodne kuće, u povodu 98. obljetnice njegova rođenja.

 Plenković je naglasio važnost prvog hrvatskog predsjednika u razvoju demokracije te ostvarivanju višestoljetnog sna hrvatskog naroda o slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj.

 "U tom pogledu kako vrijeme odmiče u najširoj javnosti ostaje zaista trajna vrijednost. Tih ćemo se prekretničkih godina - a to su 90-te, uvijek sjećati kao generacija koja je imala privilegiju doživjeti slobodnu i samostalnu Hrvatsku", istaknuo je Plenković, prenosi Hina.