Podijeli članak

Oko 20 sati završila je sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Trajala je oko sat i pol i na njoj je predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković predstavio svoju kadrovsku križaljku rekonstrukcije Vlade RH.

- Sve je gotovo, bit ćete zadovoljni, rekao je Plenković na dolasku na sjednicu.

HRT-u je potvrđeno da ministricu Gabrijelu Žalac mijenja ministar Marko Pavić. Ministra Pavića mijenja Josip Aladrović, ravnatelj HZMO-a. Tolušić odlazi i mijenja ga državna tajnica u njegovom ministarstvu Marija Vučković. Također iz Vlade odlazi i ministrica Nada Murganić, a mijenja ju saborska zastupnica Vesna Bedeković. Na mjesto ministra vanjskih poslova dolazi iskusni diplomat i veleposlanik RH u njemačkoj Gordan Grlić Radman. Na upražnjeno mjesto ministra državne imovine na koje je u ponedjeljak ostavku dao Goran Marić stiže Mario Banožić. On je vodio Ured državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Novi potpredsjednici Vlade bit će ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar financija Zdravko Marić.

HRT također doznaje kako Sanja Putica postaje državna tajnica u ministarstvu obrazovanja, Nikolina Brnjac postaje državna tajnica u ministarstvu vanjskih i europskih poslova, a Josip Bilaver državni tajnik u ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

U Vladi je večeras i sastanak HDZ-a s koalicijskim partnerima.