Podijeli članak

Po završetku sjednice Predsjedništva HDZ-a hrvatski premijer Andrej Plenković potvrdio je informaciju da će potpredsjednik Vlade RH biti Tomislav Tolušić, a ministar gospodarstva Darko Horvat.

'Preda mnom je jako puno izazova. Spram suradnika koji će se iskristalizirat u sljedećih desetak dana, trebat će mi jedno kratko vrijeme da se upoznam sa situacijom, a onda ću, zajedno s premijerom, predložiti prve korake' izjavio je Darko Horvat, budući ministar gospodarstva.

Martina Dalić je prije tjedan podnijela ostavku zbog afere Hotmail u kojoj se našla nakon što je portal Index objavio komunikaciju između nje i autora 'lex Agrokora'.

Novi dužnosnici u utorak će biti predstavljeni koalicijskim partnerima, a u petak se očekuje glasovanje u Hrvatskom saboru.

Potpredsjednica HDZ-a Ivana Maletić izjavila je uoči sjednice da sumnja u scenarij po kojem bi se išlo na iskazivanje nepovjerenja premijeru zbog afere mailova.

'Mislim da će ostati sigurno premijer', rekla je Miletić.

Upitana je li zbog afere poljuljano povjerenje HDZ-a u predsjednika Plenkovića, rekla je kako vjeruje da je imao dobre namjere i ciljeve te da nije u to upleten.

Tri institucije to istražuju i pokazat će se je li bio ili nije u to upleten, zaključila je Miletić.