Podijeli članak

Predsjednik Vlade, Andrej Plenković, uputio je izraze sućuti u povodu smrti Radoja Petkovića i oštro osudio slučaj huliganskog nasilja u Supetru na Braču.

"Predsjednik Vlade izražava najdublju sućut obitelji gospodina Radoja Petkovića, potpredsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Kastva, koji je tragično podlegao ozljedama nedavnoga brutalnog napada na području općine Viškovo.

 "Oštro osuđujem ovakav čin nasilja i nesnošljivosti usmjeren prema pripadnicima nacionalnih manjina, protiv čega ćemo se nastaviti boriti svim mehanizmima koje državne institucije imaju na raspolaganju kako bi se nasilje preveniralo, počinitelji oštro sankcionirali, a javnost senzibilizirala na nultu toleranciju prema nasilju'', poručio je predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković.

Jasno se protiveći svakom obliku nasilja i nesnošljivosti prema pripadnicima nacionalnih manjina, hrvatska Vlada oštro osuđuje i recentni slučaj huliganskoga nasilja u Supetru na Braču, a žrtvama tog huliganskog čina želimo brz i potpun oporavak", priopćili su iz Vlade RH.