Podijeli članak

Prozivkom na stadionu pod Bijelim Brijegom nogometaši Zrinjskog počeli su pripreme za nastavak sezone u prvenstvu i Kupu BiH. Na prvom okupljanju u 2017. godini pojavio se 31 nogometaš, među kojima su i tri nova imena: Tonći Kukoč, Rijad Kobiljar i povratnik Zvonimir Blaić. 

"Ja sam rekao danas igračima da su ambicije i ciljevi poznati. Međutim, to je stimulirajuće, iz razloga što  je objektivno da se borimo za naslov prvaka. A objektivno je zato što su oni u posljednje dvije godine doprinjeli da se klub nalazi u ovoj situaciji, da je to najbolji klub u Bosni i Hercegovini. To je njihova kvaliteta, i dobro je što su ti ciljevi ostvarivi. Ali, moramo se koncentrirati na svakodnevni rad, i to je jedini put da ostvarimo zacrtane ciljeve", kazao je trener Zrinjskog Ivica Barbarić. 
 

Uvodni dio priprema bit će odrađen u Mostaru, od 20. do 29. siječnja momčad će boraviti u Međugorju, dok će se od 31. siječnja do 8. veljače nogometaši lidera prvenstva pripremati u hrvatskom Medulinu. 

"Izložili smo plan rada i što ja očekujem od igrača. Sutra startamo s treninzima. Plan priprema ostaje isti, malo smo uradili neke promjene u skladu s odgađanjem utakmice s Dinamom. Do nedjelje ćemo raditi jednom dnevno, odnosno imat ćemo sutra i prekosutra liječničke preglede, radit ćemo u grupama i onda ćemo predstaviti plan za Međugorje", naglasio je Barbarić. 

Novi trener Zrinjskog zadovoljan je pojačanjima kluba u prijelaznom roku. 

"Tri nova igrača su Blaić, Kukoč i Kobiljar.  Kobiljar je mladi igrač koji jako puno obećava, tako da su moja očekivanja također velika. Kukoč je jako kvalitetan igrač bez dileme, i vjerujem da će on doći na razinu koju ima, i bit će veliko pojačanje. Blaić je jako poznato kakav je igrač i dobro će nam doći", istaknuo je Barbarić. 

Na prozivci igrača pred početak priprema za proljetni dio sezone bio je prisutan ukupno 31 nogometaš - Nikola Vasilj, Krešimir Bandić, Dalibor Kozić, Mario Barić, Jasmin Bogdanović, Luka Lučić, Benjamin Čolić, Pero Stojkić, Slobodan Jakovljević, Matija Katanec, Ivan Peko, Tomislav Tomić, Mate Pehar, Miloš Žeravica, Toni Jović, Ognjen Todorović, Josip Miketek, Matej Sivrić, Oliver Petrak, Miloš Filipović, Miloš Aćimović, Jasmin Mešanović, Momčilo Mrkaić, Nemanja Bilbija, Tonći Kukoč, Zvonimir Blaić, Rijad Kobiljar, Vencel Kožul, Ivan Sušić, Marin Vranjić i Marijan Ćavar. Od igrača pod ugovorom opravdano su izostali Danijel Stojanović i Germain Kouadio, dok će status Ante Radeljića, kojemu je istekao ugovor, tek biti definiran.