Podijeli članak

Tagovi

Federalni zavod za zapošljavanje u 2018. godini pripremio je mjere aktivne politike zapošljavanja kojima je planirano da u ovoj godini bude obuhvaćeno oko 14.000 osoba.

Naime, kako je za Radiosarajevo.ba rečeno u Federalnom zavodu za zapošljavanje u odnosu na prošlogodišnji Program sufinanciranja zapošljavanja u ovogodišnjem su predviđene dodatne mjere čime je proširen spektar usluga prema poslodavcima i nezaposlenim osobama. 

"Budući da se na evidenciji nezaposlenih nalazi više žena, uvest ćemo novu mjeru (Zapošljavanje žena 2018.) koja ima cilj da ženama olakša integraciju na tržištu rada i spriječi dugotrajna nezaposlenost te poveća stopu zaposlenosti žena", kazali su u Federalnom zavodu za zapošljavanje.

Također, nove mjere koje uvode su i Doprinos 500 – 2018, Prilika za sve – mogućnost produženog sufinanciranja zapošljavanja, Tražim poslodavca 2018 te Služba u zajedničkim projektima koja za cilj ima davalje podrške razvoju partnerstva između županijskih službi za zapošljavanje s poslodavcima, drugim organizacijama i institucijama kroz sufinanciranje obuke/pripreme za rad, zapošljavanja, obrazovanja odraslih i slično.

"O svim ovim mjerama te o datumu objave javnih poziva javnost će biti blagovremeno obaviještena", najavili su.