Podijeli članak

Miralem Pjanić dao je veliki intervju za magazin Vanity Fair u kojem je govorio o Romi, raspadu Jugoslavije, ali i o najemotivnijem trenutku u karijeri.

Pjanić je ispričao kako je njegov otac došao igrati nogomet u Luksemburgu, gdje je Miralem i odrastao.

"Moj otac je igrao u Jugoslaviji i putovao je po zemlji igrajući utakmice. On je prije svih shvatio što će se dogoditi. Prijatelji su preko noći postajali neprijatelji, vidio je nacionalnu netrpeljivost na stadionima i u selima. Spakovao je stvari u dva kofera i otišao u Luksemburg", rekao je Pjanić koji nema dileme koji mu je najemotivnij trenutak u nogometnoj karijeri.

"Kada sam se s reprezentacijom Bosne i Hercegovine kvalificirao na prvo Svjetsko prvenstvo u povijesti zemlje, plakao sam od ponosa i sreće", izjavio je Pjanić.

Kada je njegov bivši klub Roma u pitanju, bh. as kaže kako mu nije jasno kako su čelnici Vučice mogli okrenuti leđa legendama kluba.

"Nije mi jasno kako su mogli tako tretirati Tottija i De Rossija. Pričao sam sa obojicom i oni ni sada ne znaju čime su zaslužili takav odnos. Totti je otišao jer mu se nije sviđalo u kojem smjeru se klub kreće, nije bio zadovoljan ulogom u upravi jer je uvijeren da može puno više dati za klub. A što su uradili De Rossiju je zaista misterija. Najbolji igrači im odlaze iz godine u godinu i trebaju se zapitati zašto je to tako", rekao je Pjanić, prenosi Klix.ba