Podijeli članak

Martina Fišić bivša je studentica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Ona je nakon turističke posjete Africi odlučila pomoći u izgradnji škole za djecu u selu Karundi u Ugandi.

U manje od dva mjeseca fondacija koju je predstavila hercegovačkoj javnosti skupila je više od 4,5 tisuće eura donacija dobrih ljudi. 

Njezino pismo redakciji prenosimo u cijelosti:

¨Ako ste se ikada pitali kako izgleda sreća... pogledajte osmijeh djeteta.
Ako ste se ikada pitali kako osjetiti sreću.. darujte dijete.
Ako ste se ikada pitali kako biti sretan.. budite razlog zbog kojega se to dijete smije.  

Dragi moji prijatelji želim vam reći da ste zadnjih dva mjeseca upravo VI razlog zbog kojega se osmijeh vratio na lica djece sela Karundi, istog onog sela o kojem sam vam pisala prije samo dva mjeseca. 
Ne samo na lica djece nego njihovih roditelja, učitelja i svih stanovnika sela. Njihov najveći san se počeo ostvarivati, započela je izgradnja škole. 
Radost, sreća i ushićenje koje je vladalo selom bilo je naopisovo. Baš poput onoga kada su po prvi put ugledali balon. 
Svi stanovnici sela su se udružili i vlastitim rukama započeli su kopanje temelja uz pjesmu, ali i suze. 
Plakali su od sreće! 

142 donacije
4,524 eura  
Manje od dva mjeseca

Dragi ljudi HVALA VAM!

Od iznosa koji je trenutno prikupljen izgrađeni su temelji i vanjski zidovi. Sljedeća faza bila bi izgradnja krova kako bi se škola pokrila prije nego počne sezona kiša.
Iznos potreban za pokrivanje škole je 4,150 eura. 

S obzirom na trenutnu situaciju s Corona virusom, koja je nažalost zahvatila i Afrički kontinent, svi radovi na izgradnji škole su obustavljeni. U ovom trenutku obustavljena je i daljnja akcija prikupljanja sredstava iako je platforma Gofundme i dalje aktivna i nećemo je gasiti ukoliko netko i dalje želi donirati novac. 
U ovom trenutku se samo možemo moliti dragom Bogu i nadati da će ova pandemija što prije prestati uz najmanji mogući broj žrtava. 

Ovom prilikom bih se željela od srca zahvaliti prije svega mom timu koji sudjeluje u projektu od prvog dana i svima vama koji ste na bilo koji način doprinijeli prikupljanju ovih sredstava. Bilo materijalno ili kao podrška dijeljenjem postova i pozivanjem drugih ljudi. Željela bih se zahvaliti i svim web portalima, radio postajama, novinama, privatnim firmama i javnim ličnostima koji su pokazali veliko srce! 

Jedna meni draga osoba je pri djeljenju posta napisala predivnu rečenicu pa ću je na kraju samo citirati :
'' Ova škola će biti izgrađena,  ali ne od građevinskog materijala, već od srca punog moje i vaše ljubavi zajedno. NEKA TAKO BUDE''

Link za donacije