Podijeli članak

U drugoj teškoj tragediji, u istarskom Labinu, preminuo je Ivan Batelić (34) nakon što se pijana vozačica M. M. (28) automobilom zabila u kafić kraj ceste. Samo nekoliko dana ranije radovao se sretnijem životu u tek kupljenom stanu. San je rasplinula vozačica koja je u naletu ozlijedila petero ljudi koji su sjedili za stolom.

Stradali Batelić sin je poznatog labinskog organizatora karnevala, Darka Batelića - Pipice kojeg cijeli Labin hvali.

- Izašao sam iz wc-a jer sam začuo strašan prasak. Instinktivno sam potrčao prema izlazu i vidio da je automobil uletio na terasu kafića. Osiguranje i ja smo odmah pritrčali i prvo izgurali auto. Pobacali smo s unesrećenih stolice i stolove jer je nastao nevjerojatan kaos i krvavi užas. Stradali dečko bio je meni najbliže. Ležao je kada sam mu pritrčao i stavio sam mu jastuk ispod glave. Polijevao sam ga vodom i davao je znakove života. Dao sam sve od sebe, stvarno sam dao - jecao je Sanjin Vozila iz Labina, koji muškarca nije poznavao. Međutim, slika užasa mu se duboko urezala u pamćenje.

- Znam mu oca koji je nevjerojatno dobar čovjek, meštar od karnevala. Na ženu, koja je vozila, nisam niti obratio pažnju, ne znam je li izašla iz vozila. Samo sam gledao krv i unesrećene kako leže. U jednom trenutku mi se učinilo da je poginuli bio pri sebi jer je dignuo glavu pa sam na trenutka osjetio olakšanje. Mislio sam da će se izvući. Kafić je bio krcat u tom trenutku. To su dečki koji su stalno, u tom omiljenom kafiću sjedili na istom mjestu. Drugi muškarac koji je bio ozlijeđen je bio doslovno sav krvav. Čim je došla hitna, rekao sam im da dođu prvo do Ivana koji je bio bez traga krvi, ali ih je valjda krv na drugome muškarcu ‘prevarila’ i išli su tamo - ispričao je vidno šokirani Vozila, dok su mu se krupne suze slijevale niz lice.Plakao je i donedavni vlasnik stana kojeg je pokojni kupio prije nekoliko dana.

- Kupio je stan mojega sina. Nisam ga do tog trenutka znao, ali u proteklih deset dana mi se pod kožu podvukao koliko je bio drag i dobar. Prije desetak dana su riješili sve potrebne papire. Inače je radio u Valamaru kao kuhar i bio vrlo radišan i pozitivan. Taman je krenuo uređivati stan i bio je sretan. U tih par dana srušio je zid u stanu kako bi spojio kuhinju i sobu. Jako me se dojmio, kao da sam ga poznavao cijeli život a ne tih desetak dana. Ajme majko mila zašto? - jecao je muškarac ispred kafića, gledajući u plamen svijeća na podu.

S vozačicom je u automobilu bio suvozač, a kako prepričavaju očevici, u početku od šoka nisu izlazili iz vozila. Zatim se ona odvažila, izašla i rekla da joj je jedno vozilo presjeklo put i da je, da bi ga izbjegla, naglo skrenula. Na mjesto nesreće brzo su došli hitna i vatrogasci.

Policija kaže kako je nesreću izazvala 28-godišnjaka pod utjecajem alkohola od 1.37 promila. Vozila je VW Polo Ulicom Zelenice te su je uhitili, navodi 24. sata

- Dolaskom do raskrižja s Ulicom Matije Vlačića, vozačica je zbog neprilagođene brzine kretanja udarila u desni nogostup, a potom je prešla preko obje prometne trake, popela se na nogostup s lijeve strane te je prednjim dijelom vozila probila metalnu konstrukciju zatvorene terase ugostiteljskog objekta i udarila u grupu posjetitelja - rekla je policija.

Tri muškarca i dvije žene prevezeni su ubrzo u bolnicu. Međutim oko 1 sat policija je zaprimila obavijest da je zbog zadobivenih ozljeda preminuo 34-godišnjak. Njegovo tijelo prevezeno je, po nalogu državnog odvjetnika, na Odjel patologije Opće bolnice Pula zbog obdukcije. U riječkoj bolnici utvrdili su kako su 32-godišnjakinja  i 31-godišnjak teže ozlijeđeni, dok je u pulskoj bolnici liječnička pomoć pružena 27-godišnjakinji i 29-godišnjaku koji su lakše ozlijeđeni.