Podijeli članak

Hrvatski političar i predsjednik MOST-a nezavisnih lista Božo Petrov istaknuo je da je vrijeme da Republika Hrvatska ispuni svoju ustavnu dužnost o zaštiti Hrvata u BiH.

"Dragi Hrvati u BiH, niste sami!", naglasio je Božo Petrov na početku objave na svojoj Facebook stranici.

Kako je naveo Petrov, nametanje Komšića voljom bošnjačkih birača već treći put političarima i Hrvatima u Hrvatskoj pokazuje bolnu činjenicu kako se ovakav Izborni zakon zloupotrebljava kako bi se dokidala prava hrvatskome narodu.

Prema njegovu mišljenju, Željko Komšić, za razliku od sramotne suradnje koju je u prošlosti imao s određenim hrvatskim političarima, ne smije biti primljen u Zagrebu kao predstavnik Hrvata jer on to nije.

"Vrijeme je da se Republika Hrvatska krene ponašati suvereno i ispunjavati svoju ustavnu dužnost o zaštiti Hrvata u BiH", naveo je Petrov.

"Hrvatska je članica EU više od pet, a NATO-a više od devet godina. Takva vanjskopolitička pozicija mora biti iskorištena kako bi se ovoga puta svijetu pokazalo što Hrvati u BiH prolaze, s ciljem pronalaska rješenja i prestanka kolektivne i sustavne, višedesetljetne majorizacije Hrvata u BiH", ustvrdio je Petrov.

Petrov je naposljetku pozvao sve kolegice i kolege koje se bave politikom da, bez obzira na političke preferencije, ideološka stajališta i različitosti među njima, svi zajedno strateški i konkretno stanu u zaštitu Hrvata u BiH.

"Očekujem i da hitno na tematskoj saborskoj sjednici usuglasimo početne korake međustranačkog djelovanja i komuniciranja ovog problema, jer tako se očito u Europi u 21. stoljeću treba štititi demokracija, pravo glasa i dostojanstvo jednog europskog naroda", zaključio je Petrov.