Podijeli članak

Više od 3.000 žena dobrovoljno se uključilo u online anketu koju je proveo magazin Men's Health sa pitanjem „Po čemu se to odlikuje seksualno zadovoljna žena?“. 

Njihovi odgovori mogli bi se svrstati u pet kategorija koje vam predstavlja Eros.ba:
 
1. Seksualno zadovoljna žena, bi još ...
Seksualno zadvoljne žene, vode ljubav više puta sedmično, ali čak 40% njih želi još. S tim da morate računati i na to da ovo „još“ ne znači obavezno sam čin seksa. Žena se može osjećati seksualno zadovoljno čak i ako dobije neki komentar od strane svog muškarca, koji bi u njoj pobudio strast.
 
2. Seksualno zadovoljna žena zna „šta traži od svog partnera“
Istraživanja su pokazala da žene koje komuniciraju sa svojim partnerom u krevetu, prije će doživjeti orgazam nego druge žene. Znači, drage dame recite jasno i glasno (muškarci to samo tako razumiju) šta želite i šta vas pali ... iznenadit ćete se kako ovo dobro funkcionira.
 
3. Seksualno zadovoljna žena uživa u „užitku“, a ne u samom orgazmu
Dok je muškarcima glavni znak uspijeha u krevetu „da svrši“, ženama je to isto tako bitno, ali ne i najbitnije. Anketa je pokazala da žene više uživaju u samom činu vođenja ljubav nego u samom orgazmu. One vole da uživaju u tome, a orgazam ako dođe to je još samo dodatni plus.
 
4. Seksualno zadovoljna žena je puna samopouzdanja
Čak 90% učesnica u anketi je izjavilo da znaju da su seksi svojim partnerima. To su zaključile prema komplimentima koje dobivaju od njih. Saznanje da su privlačne svojim partnerima značajno utječe na samopouzdanje žena, kako u krevetu tako i u ostalim aktivnostima.
 
5. Seksualno zadvoljnim ženama „nije bitno koliki mu je“
Možda će ovo biti najzanimljivije muškarcima. Samo 7% zadovoljnih žena je izjavilo da im je bitno koliko je veliko spolovilo kod njihovog partnera, a čak 93% je izjavilo da im je bitan način na koji ga on upotrebljava. Znači momci, nije sve izgubljeno ...