Podijeli članak

Užasne vijesti za Zlatka Dalića uoči finala protiv Francuske. Kako prenose francuski, engleski i ruski mediji, nastup Ivana Perišića je upitan. Strijelac prvog gola za Hrvatsku protiv Engleske osjetio je zatezanje u bedru za vrijeme polufinalnog susreta zbog čega je dobio medicinsku pomoć u moskovskoj bolnici u četvrtak, dan poslije utakmice, prenosi Index.hr.

"Sinoć je bilo dosta toga, bili su veseli, ne znamo kakvo je pravo stanje, vidjet ćemo sutra. Ipak, očekujem da će svi biti spremni. Normalno je da su slavili i opustili se malo jer 40 dana živimo u izolaciji bez obitelji, odobrio sam i oni najbolje znaju sami što je za njih dobro, a što nije. Uoči Engleske smo imali puno problema, a nijedan igrač nije želio izaći iz igre. Nikoga ništa ne boli. Zapravo, toliko je jak adrenalin da pola njih niti ne zna boli li ih što'', kazao je jučer Zlatko Dalić na presici.

Bivši liječnik ruske reprezentacije i moskovskog Spartaka Jurij Vasilkov smatra da će se Perišić jako teško oporaviti za finalnu utakmicu.

''Nemoguće je takvu ozljedu sanirati u samo tri dana. Radi se o najdužem mišiću u našem tijelu koji ima ključnu ulogu u pomicanju kuka. Mislim da je nemoguće da Ivan zaigra protiv Francuske. Čak i ako liječnici hrvatske reprezentacije budu koristili blokade, analgetike, čini mi se da je stvar neizvediva. Ipak, finale SP-a je finale SP-a. Tko zna?'' rekao je Vasilkov za sport-express.ru.

Osim Perišića, za finale je upitan i Ivan Strinić. Lijevi bek Hrvatske u produžecima protiv Engleske osjetio je bol u aduktoru i morao je izaći iz igre. Umjesto njega u igru je ušao Josip Pivarić. Nadamo se i vjerujemo da su u pitanju samo umor i iscrpljenost te da će navedeni dvojac ipak biti spreman za utakmicu svojih života.
 
Podsjetimo, finalna utakmica Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske igra se u nedjelju od 17:00 sati.