Podijeli članak

Izaslanstva Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo, Ministarstva za boračka pitanja SŽ, Općine Novo Sarajevo, Koordinacije braniteljskih udruženja Općine Novo Sarajevo i Hrvatskog narodnog vijeća BiH danas su na Groblju „Sveti Josip“ u Sarajevu položila vijence i zapalila svijeće za poginule, preminule i nestale branitelje HVO Sarajevo i Hrvatske brigade „Kralj Tvrtko“, povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana. 

Prvi ratni predsjednik HVO Sarajevo prof. dr. Marinko Pejić naglasio je da je vojno-politička organizacija HVO Sarajeva, utemeljena u okviru Hrvatskog gospodarskog društva BiH, na samom početku agresije na BiH stala na branik Sarajeva i države Bosne i Hercegovine, zajedno s ostalim oružanim postrojbama.

- Naravno, to ne bi bilo moguće bez žrtve branitelja koji su položili svoje živote za obranu ovih plemenitih ideja. Nadamo se da će 109 poginulih branitelja HVO Sarajevo i Hrvatske brigade 'Kralj Tvrtko' uskoro dobiti spomen-obilježje u Sarajevu, za čiju su slobodu i multietničku strukturu dali svoje živote. Na ovaj se način prisjećamo i svih civilnih žrtava agresije na našu domovinu - kazao je Pejić.

U kulturnom programu povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana prigodne stihove čitala je pjesnikinja Ivana Krstanović, a molitvu je predvodio don Luka Brković, priopćeno je iz Udruge HVO Sarajevo.