Podijeli članak

Samo osam minuta nakon početka sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH federalni zakonodavci napravili su pauzu od sat vremena.
Početak sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine kasnio je nekoliko minuta, a federalni parlamentarci su samo osam minuta nakon sjedanja u zastupničke fotelje odlučili napraviti pauzu i to u trajanju od sat vremena.

Pauzu je zatražio šef Kluba zastupnika SDA Osman Ćatić i ona vjerojatno ima veze s točkama dnevnog reda. Naime, šesta sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, koja je trebala biti održana 9. listopada 2019. godine, prolongirana je za danas zbog neslaganja partnera u vezi s točkama dnevnog reda.

Riječ je o sjednici na čijem dnevnom redu se nalazi iznimno važni zakoni poput Prijedloga zakona o doprinosima i Prijedloga zakona o porezu na dohodak.

Pred jednosatnu pauzu Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine verificirao je mandat novoj zastupnici u federalnom organu zakonodavne vlasti Elmi Đogić.

Krajem rujna 2019. godine javnost u BiH informirana je o tome da je zastupnik Laburističke stranke u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mirvet Beganović poginuo u nesreći na porodičnom imanju.

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine nakon toga je pristupila procesu dodjele mandata novom zastupniku u Zastupničkom dom Parlamenta FBiH s obzirom na to da je Beganoviću mandat prestao danom smrti.

Mandat zastupnika dobila je Elma Đogić, odnosno sljedeća kandidatkinja s liste Laburističke stranke,prenosi klix