Podijeli članak

Hrvatska i svjetska rukometna legenda Patrik Ćavar, koji je danas pasionirani teniski zaljubljenik, podvrgnut je operaciji koljena ovoga tjedna u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, koju je uspješno izveo mostarski ortoped dr. sc. Marko Ostojić.

Nakon samo dan vremena Ćavar je otpušten iz bolnice. Kako je objasnio dr. Ostojić, izvedena je artroskopija koljena, a Pako će uskoro ponovno biti na terenima. Ćavar je pak u izjavi za Večernji list imao samo riječi hvale za dr. Ostojića i SKB Mostar u kojem se odlučio za operativni zahvat.

- Sve pohvale dr. Marku Ostojiću i njegovu timu na vrhunski napravljenoj artroskopiji koljena. Ne samo da je operacija prošla u najboljem redu nego me ugodno iznenadila ljubaznost, stručnost, komunikacija i savjeti dr. Ostojića i osoblja. Hvala još jednom, - rekao je Ćavar.

Puno desetljeće ovaj rukometaš podrijetlom iz Metkovića bio je jedan od najboljih rukometaša te broj jedan lijevo krilo svijeta. Sa Zagrebom je u dva navrata bio prvak Europe, a sve to ponovio je s momčadi Barcelone u tri navrata. U sjajnoj reprezentativnoj ekipi hrvatskih kauboja osvojio je zlato na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996., srebro na Svjetskom prvenstvu na Islandu 1995. te broncu na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. Četiri puta igrao je za reprezentaciju svijeta. Danas se bavi tenisom kao trener te je komentator teniskih prijenosa na Sportklubu.