Podijeli članak

Gospodarska Komora Grada Mostara već nekoliko godina igra aktivnu ulogu u unaprijeđenju praktično orijentiranog obrazovnog sustava. Profesionalci Komore intervjuirali su u posljednjih šest mjeseci više od 70 kompanija iz sektora metala i turizma, i pokazalo se da našem tržištu nedostaje praktično obučene radne snage.

Stoga će u okviru Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2016, u Paviljonu br. 1 dvorana br. 4., s početkom u 11:00 sati. biti organizirana panel diskusiji “Povezivanje obrazovnog sustava sa potrebama tržišta rada”.
 
Na ovom događaju će biti prezentirani rezultati našeg istraživanja, a predsjednik GKM-a gospodin Zlatko Papac će biti jedan od sudionika ove panel diskusije.

Panel diskusija je organizirana od strane Ministarstva gospodarstva HNŽ, u suradnji sa Programom Prilika Plus i Gospodarskom komorom Grada Mostara.

Cilj panel diskusije je definiranje pojedinačnih uloga i odgovornosti ključnih aktera, kako bi se u narednom periodu unaprijedio nastavni proces kroz otvaranje mogućnosti izravnijeg uključivanja poduzeća u provođenje jednog dijela praktične nastave, 

Sudionici: 
- Veleposlanstvo Švicarske u BiH, Direktor za suradnju u BiH, nj.e  Joseph Guntern.
- Ministarstvo privrede HNŽ,  Željko Laketić, Ministar
- Republička agencija za razvoj malih i srednjih poduzeća, Marinko Đukić, Direktor

Osim navedene gospode, u raspravi će sudjelovati i predstavnici Upravnog odbora Komore Grada Mostara, predstavnici agencije Prilika plus, privatnih poduzeća, potom stručnjaci za ovu oblast i drugi zainteresirani, stoji u priopćenju Gospodarske komore Grada Mostara.