Podijeli članak

U kampusu Sveučilišta u Mostaru i kampusu Univerziteta "Džemal Bijedić" postavljene su 'pametne klupe', čime se grad na Neretvi pridružio brojnim gradovima u okruženju koji imaju tu tehnološku inovaciju.

Klupa je zahvaljujući solarnoj energiji energetski neovisna, a pruža korisnicima mogućnost bežičnog i USB punjenja mobilnih uređaja, besplatno korištenje mobilnog interneta te ima vlastito osvjetljenje i hlađenje.

Poklon je to Grada Mostara mostarskim studentima za početak nove akademske godine, priopćeno je iz Gradske uprave Grada Mostara.

Postavljene su pametne klupe "Steora", proizvođača tvrtke InClude iz Solina. Radi se o novoj generaciji pametnih klupa i Mostar je prvi grad u Bosni i Hercegovini koji je dobio "Steora" pametne klupe.

U projekt, za koji je Grad Mostar izdvojio 6000 maraka, uključili su se javna poduzeća Eronet i BH Telecom koja su osigurali besplatne mobilni internet, kao i građevinske tvrtke HP Investing i Amitea, koje su u okviru realizacije ugovorenih poslova na rekonstrukciji pločnika u gradu uredile i dijelove partera ispred fakulteta na kojima su postavljene klupe.

Uređivanje zelenila obavili su JP Komos i JP Parkovi.