Podijeli članak

David Dragičević, mladić koji je tragično stradao u ožujku 2018. godine i čija je smrt i dalje nerazjašnjena, sutra bi napunio dvadeset i tri godine.

Tim povodom, najavljujući kako će obilježiti Davidov rođendan, oglasila se neformalna grupa građana „Pravda za Davida“.

Njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti:

„Neformalna grupa građana Pravda za Davida, od svog postanka do danas, na različite načine pruža podršku roditeljima, Davoru i Suzani, u traženju istine i pravde za njihovog ubijenog sina Davida.

Njihovu bol, koja je nezamisliva, dijelimo s njima već nepune dvije godine. Svakim danom koji je iza nas, ta bol je postajala sve veća, ali je srazmjerno rasla i naša podrška, kao i sama neformalna grupa.

Mnogo je događaja koji su iza nas i mnogo je datuma koje na različite načine obilježavamo, ali između njih se izdvaja jedan, za roditelje i sve nas, posebno emotivan dan, koji ćemo obilježiti u petak 31. siječnja 2020. godine. Davidov rođendan.
U petak bi David proslavio svoj dvadeset i treći rođendan.

Tim povodom, Pravda za Davida će, na miran i dostojanstven način, još jednom ukazati na neučinkovito pravosuđa i policije RS, s obzirom na činjenicu da obilježavamo Davidov rođendan već drugu godinu za redom, a njegove ubojice, suučesnici i nalogodavci, još nisu pronađeni i osuđeni.

Dodatnu težinu cijeloj situaciji, daje i činjenica da je sustav, svojim nedjelovanjem protiv ubojica, a progonom roditelja ubijenog Davida, ugasio jedno ognjište.

Umjesto proslave, Pravda za Davida će Davidov rođendan obilježiti prigodnim aktivnostima“, priopćeno je.

Program obilježavanja

- 17:00 - Usće Crkvene u Vrbas: paljenje svijeća kod "Srca"

- 18:00 - Kuća Dragičevića na Pobrđu (ulica Franca Šuberta 50A): obraćanje članova grupe i puštanje lampiona za Davida

„Neka bude Pravda za Davida!

Neka bude pravda za sve!“, poručili su.