Podijeli članak

Pakistanac Imran Ali, koji je u veljači osuđen na smrt zbog silovanja i ubojstva šestogodišnje djevojčice Zainab Ansari, obješen je jutros u zatvoru Kot Lakhpat u Pakistanu.

Izvršenju smrtne kazne prisustvovali su i Zainabin otac te rođaci, piše BBC. Ovo ubojstvo bilo je najokrutnije u nizu sličnih ubojstava djece u Kasuru na istoku zemlje, što je izazvalo bijes i prosvjede diljem Pakistana. Ali je osuđen za zločine protiv još šest djevojčica.

Zainabin otac rekao je kako je zadovoljan smrtnom kaznom, ali da mu je žao što egzekucija nije prenošena uživo putem TV-a kako bi bila opomena svima.

Obitelj pronašla snimke nadzornih kamera

Djevojčica je nestala 4. siječnja u Kasuru, a njezino beživotno tijelo pronađeno je pet dana kasnije u smeću. Policija je priopćila kako je imala nekoliko sličnih slučajeva u posljednje dvije godine, ali je ubojstvo ove djevojčice bilo prekretnica. Tada su organizirani masovni prosvjedi na kojima su poginule dvije osobe.

Zainabina obitelj rekla je kako policija nije reagirala pet dana kada se djevojčica vodila kao nestala, sve dok nisu pronašli njezino tijelo, prenosi Index.hr. Obitelj je pronašla i snimke nadzornih kamera kako bi utvrdili kuda se posljednji put kretala. Snimka na kojoj se vidi kako je odvodi muškarac kružila je društvenim mrežama, a hashtag #JusticeForZainab postao je viralan.

Ali je uhićen 23. siječnja zahvaljujući poklapanju DNK-a.