Podijeli članak

S.K. (82) istukao je medicinsku sestru N.O. (32) u Covid bolnici na Klinici za rehabilitaciju niškog Kliničkog centra jer ga je spriječila da svojevoljno napusti ovu zdravstvenu ustanovu, a zatim prijetio da će skočiti kroz prozor.

Kako saznaje Telegraf.rs, težak incident se dogodio kada je starac zatražio da bude pušten iz bolnice.

"Sestra mu je objasnila da zbog zdravstvenog stanja mora ostati na liječenju nakon čega je on podivljao. Popeo se na radijator i otvorio prozor, vikao je da će, ako ne može kroz vrata, izaći kroz prozor. Zabrinuta zdravstvena radnica je uspjela da ga uvjeri da odustane od iracionalne namjere, i vrati ga u krevet. Međutim, čim mu je okrenula leđa, pacijent je zgrabio štaku i svom snagom je udario, jednom po glavi a drugi put po rebrima", objašnjavaju sugovornici Telegrafa upoznati sa ovim slučajem.

Niška policija je potvrdila ovaj događaj i priopćila kako je informirala Osnovno javno tužiteljstvo. Kako saznaje srpski portal, utvrđeno je kako se radi o krivičnom djelu lake tjelesne povrede zbog čega će protiv napadača biti podnijeta krivična prijava.

Niški Klinički centar osudio je napad na njihovu medicinsku sestru.

"Točno je da je zdravstvena radnica napadnuta na svom radnom mjestu. To je nedopustiv akt u situaciji kada medicinsko osoblje u cijeloj zemlji rizikuje svoje živote i zdravlje da bi pomogli obolelima od Covida 19. Osuđujemo ovakvo ponašanje i apeliramo na pacijente da nam pomognu da bi svako dobio blagovremenu i odgovarajuću pomoć", rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.