Podijeli članak

Francuski, engleski i španjolski mediji objavili su informaciju kako je hrvatski reprezentativac Ivan Perišić upitan za finale SP-a protiv Francuske zbog ozljede lijevog bedra, no iz HNS-a demantiraju napise da je ozljeda ozbiljna.

"Bio je jučer na magnetskoj rezonanciji zbog manjeg problema, ništa specijalno ili problematično", poručili su iz HNS-a.

S Ivanom je, dakle, sve u redu, a o težini ozljede vjerojatno će se znati više već nakon današnjeg treninga u 18 sati.

Upravo Perišića Francuzi ističu kao ključnog igrača za finale. Njihovi mediji tvrde da će najvažniji duel nedjeljnog susreta biti između Benjamina Pavarda i Ivana Perišića. Odnosno, hoće li vjerojatno budući desni bek Bayerna (sada je u Stuttgartu) moći zaustaviti Interovo krilo.

"Nakon prvog gola Engleskoj on je postao drugi igrač. Dobio je samopouzdanje, a uz pravog Perišića mi ćemo biti svjetski prvaci. Još uvijek nije na optimalnoj razini, ali ja od njega tražim mnogo u obrani, pri čemu se potroši i nedostaje mu snage prema naprijed. To odrađuje fenomenalno. Gol ga je podigao i nadam se da će biti u najboljem izdanju u finalu, makar ima mnogo olakotnih okolnosti, poput teške sezone u Interu", rekao je izbornik Zlatko Dalić na konferenciji za medije u četvrtak.

I Dalić je, naravno, svjestan umora svojih igrača.

"Vidjet ćemo tko će biti koliko spreman i zdrav. Na kraju krajeva imam 22 vrhunska igrača i koga god stavim, neću pogriješiti. Igrači su i veseli i umorni, radimo na opuštanju i sutra ćemo imati bolji uvid u njihovu spremu. Već su 50 dana u izolaciji, a problema smo imali i uoči Engleza - međutim, nitko nije htio izaći van iz igre", kaže Dalić, pišu 24 sata.