Podijeli članak

Nakon jučerašnje teške prometne nesreće u Hodbini, dvoje državljana Sjedinjenih Američkih Država hospitalizirano je u SKB Mostar. Kako su nam rekli u ovoj bolnici, ženska osoba B.J.A. (rođena 1967.) je zadobila lake tjelesne ozljede, te će nakon potpune obrade u CUM-u biti puštena na kućno liječenje.

Ali stanje sa drugim pacijentom je bilo znatno drugačije. – Muškarac, R. H.P. (1998.) je zadobio teške tjelesne ozljede, ali je odbio hospitalizaciju – rekli su za Ero.tel u SKB Mostar.

Kako se neslužbeno doznaje, mladi Amerikanac je samovoljno napustio bolnicu, ukrcao se na zrakoplov i otišao na operaciju u Škotsku. Nije poznato je li u pitanju bilo nepovjerenje prema liječnicima u Mostaru ili možda izostanak zdravstvenog osiguranja, ali je zanimljiva brzina kojom je pacijent napustio Mostar i otišao na liječenje u Škotsku.

-Kvalifikacija ozlijeda koje je imao je teška, ali on nije bio životno ugrožen i samostalno je napustio bolnicu. Ovakvi slučajevi su rijetki i samo se nadamo kako je pacijent donio pravu odluku i da će se u konačnici u potpunosti oporaviti – rekli su za Ero.tel sugovornici iz SKB Mostar.

Iako su prve informacije govorile kako je pet državljana SAD-a hospotalizirano u SKB Mostar nakon teške prometne nesreće, potvrđen je bolnički prijem samo ovo dvoje pacijenata.