Podijeli članak

Tri najiščekivanija smartfona drugog dijela 2019. trebala bi uskoro biti predstavljena.

iPhone 11

Apple će svoj najnoviji iPhone predstaviti u rujnu, s time da ovog puta, kao i svaki put do sad, ne očekujemo dramatičnu promjenu dizajna. Najočitija razlika između ovog i prošlogodišnjeg uređaja je izbočina za kamericu koja dolazi s tri objektiva. Što se veličine uređaja tiče, vjerojatno ćemo svjedočiti istim proporcijama ekrana uz, naravno, povećanu hardversku učinkovitost i produljeni radni rok same baterije. Najveći napredak u odnosu na dosadašnje uređaje će, doduše, doći u vidu softvera koji bi ovogodišnju generaciju iPhonea (koji dolazi u tri varijante kao i u 2018.) trebao učiniti puno boljim uređajem. Usuđujemo se čak reći da se ovog puta više veselimo softveru nego hardveru.

Samsung Galaxy Note 10

Ove smo godine vidjeli 6.4 inčni Samsung Galaxy S10 Plus koji je za inč veći od prošlogodišnjeg Galaxy Notea 9, što vrlo vjerojatno znači da ćemo ove godine svjedočiti još većem Noteu s još većom baterijom. Glasine nalažu da dolaze dvije verzije Samsungovog flagship smartfona, i to jedna od 6.4 inča i jedna od 6.7 inča. Doći će i neizbježna 5G varijanta, s time da će barem jedan od uređaja imati masivnu bateriju od 4.500 mAh s brzim punjačem koji podržava ili 25 W ili 40 W. Također smo uvjereni da ćemo vidjeti Infinity-O prikaz sličan onom na S10, tanje rubove i kamericu s više objektiva. Što se nove verzije S Pen stylusa tiče, o novoj verziji trenutno nema previše glasina.

Ne brinite - Samsung novi Note planira predstaviti u sklopu presice koja će se održati 7. kolovoza.

Huawei Mate X

Huawei je predstavljanjem preklopnog Matea X tijekom MWC-a u Barceloni bacio rukavicu u 'lice' Samsungovom Galaxy Foldu. Mate X ima jedan preklopni ekran dijagonale 8 inča, dolazi sa samo jednom kamerom s tri objektiva za razliku od Samsungovog rješenja s dvije kamere te za kraj podržava famozni 5G, a trebao bi doći u rujnu, piše Tportal.