Podijeli članak

U kvizu "Potjera" Hrvatske radiotelevizije ovog će se tjedna pojaviti novi lovac Mladen Vukorepa. Novi će se lovac pridružiti uigranoj lovačkoj ekipi koju čine Morana Zibar, Dean Kotiga i Krešimir Sučević Međeral.

"Radujem se nastupu u Potjeri. U svojoj sam karijeri stekao dosta iskustva, a u najboljemu su mi sjećanju ostali nastupi u legendarnoj HRT-ovoj 'Kviskoteci' i u 'EUnigmi', u kojima sam došao do finala. Ekipa i atmosfera na snimanju sjajni su i vjerujem da će gledatelji Hrvatske radiotelevizije to i prepoznati", ističe Mladen Vukorepa i dodaje kako se snalazi u svim područjima, a specijalnost su mu zemljopis i sport.

Urednik Potjere Igor Grković smatra da će novi lovac pridonijeti zanimljivosti emisije: "Osnovna je ideja kviza na zabavan način promovirati znanje i učenje. Budući da smo stekli vjernu publiku, vjerujem da smo u tome i uspjeli. Uskoro nam se bliži 600. izdanje Potjere i uvođenje novoga lovca pravi je način da tu obljetnicu dostojno obilježimo", ističe Igor Grković.

Iskusni kvizaš Mladen Vukorepa nastupao je u mnogobrojnim HRT-ovim kvizovima: "Brojke i slova" (1986.), "Kviskoteka" (1988.), "Diplomac" (1998.), "Izazov" (1999.) i "EUnigma" (2013.), kvizu Hrvatske radiotelevizije emitiranomu u povodu ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju. 

Nastupio je i u "Kviskoteci" na Novoj TV (2006.). Mladen Vukorepa trenutačno je deveti na ljestvici najboljih kvizaša Hrvatskoga kviz saveza (HKS) i svojim će znanjem i iskustvom zasigurno pridonijeti kvaliteti, atraktivnosti i dinamičnosti Potjere. U kvizaškim krugovima veoma je cijenjen.

Inače, na ljestvici Hrvatskoga kviz saveza ukupno je 240 natjecatelja, a HRT-ovi lovci pri samome su vrhu.