Podijeli članak

Dječak je uskoro izbačen s liste čekanja za bubreg, a cijelu situaciju je spasio njegov učitelj. Demijan je 13-godišnji dječak kojem su otkazali bubrezi i trebao je biti stavljen na listu za transplataciju. Ipak, prema zakonu i pravilima države, na listu nije stavljen jer nije imao hranitelje.

Život je proveo u hraniteljskim obiteljima, a već pet godina se bori sa bolesnim bubrezima te redovno odlazi na dijalize. Njegovim dosadašnjim hraniteljima je njegovo stanje bilo “previše” te su odlučili da više ne vode brigu o njemu. Dječak je tako vraćen brizi države i ostao je bez doma.

Prije nego što je otišao u bolnicu, posjetio je školu i ispričao učitelju Finu Laningu priču o svojoj situaciji. To je potreslo učitelja, koji je odlučio da pomogne dječaku i usvoji ga. Uskoro su završili svu potrebnu papirologiju, pa se dječak preselio u dom svog učitelja. Stavljen je na listu čekanja i uskoro će dobiti novi bubreg.

– Demijan je jako pametan i zabavan, ali je i odgovoran i samostalan s obzirom na svoje godine. Svoje probleme uvijek drži za sebe, ali je sa mnom mogao da priča o svojoj situaciji, kazao je Laning dodavši da noćima nije mogao spavati  nakon što mu je dječak ispričao svoju priču.

Laning je prošao obuku kako bi naučio da se brine o djetetu koje ima bolest bubrega, a s obzirom da sada ima mnogo veće troškove, obratio se strancima na stranici GoFundMe kako bi olakšao finansijsku situaciju u kući.

-/skolski.ba/