Podijeli članak

U džamiji su se nalazila njegova četiri sina, a dvojica stara 5 i 11 godina molila su ga da se vrati, no Abdul Aziz odlučio zaustaviti ubojicu.

Abdul Aziz (48) proglašen je novozelandskim herojem nakon što je u džamiji Linwoods spriječio daljnji pohod ubojice Brentona Tarranta.

Iako sebe ne smatra herojem te govori kako bi to učinio svatko u njegovoj situaciji, njegov potez uistinu je hvalevrijedan. U džamiji su se nalazila njegova četiri sina, a dvojica stara 5 i 11 godina molila su ga da se vrati, no Aziz odlučio zaustaviti ubojicu.

Budući da je Tarrant ostao bez streljiva, krenuo je prema automobilu po novi pištolj. No, Aziz je potrčao za njim i bacio prema njemu uređaj za kartičnu naplatu koji je pronašao u džamiji.
 


Nastavio je trčati za njim, no skrivao se iza parkiranih automobila kako ga ubojica ne bi upucao. U jednom trenutku na tlu je vidio pištolj. Uzeo ga je, no bio je prazan.

"Ubojica je sjeo u automobil, a ja sam bacio pištolj prema njemu. Razbio mu je vjetrobransko staklo, to ga je uplašilo", prepričao je Abdul Aziz, prenosi Daily Mail. 

"Psovao mi je i vikao da će nas sve pobiti", prisjetio se.

No, pobjegao je automobilom, a Aziz je trčao za njim dok nije došao do semafora i jače stisnuo papučicu gasa. Nedugo nakon toga, opkolila ga je policija i uhitila.

Inače, Abdul Aziz izbjeglica je iz Afganistana te je 25 godina živio u Australiji, a prije nekoliko godina preselio se na Novi Zeland, prenosi Večernji.hr.

"Nisam osjećao strah kada sam se suočio s njime. Kao da sam bio na autopilotu, Alah je znao da još nije moje vrijeme za umrijeti", rekao je on.