Podijeli članak

Otkrivanje elementa smiješnog u raznim situacijama, sposobnost efektnog pričanja šala i iznošenja duhovitih opaski vrlo je cijenjena. Tko ima istančan smisao za humor obično dobro prolazi u društvu, prenosi Tportal. Evo kojih smo pet znakova izdvojili kao najduhovitije

Blizanci

Vrlo su razgovorljivi, a značajan dio njihovog druženja otpada na humor. Najuspješniji su u prepričavanju dogodovština, uspijevajući ih prikazati zanimljivijima nego što su bile. Imaju brz um i moć asocijacije pa spontano bacaju dosjetke vezane za aktualne situacije.

Strijelac

Imaju dar da gotovo u svakoj životnoj situaciji vide nešto smiješno. Najbolji su u smišljanju šaljivih opaski na temelju onog što se upravo događa oko njih. Omiljena im je tehnika pretjerivanje. Loša im je strana sklonost sprdanju na račun tuđih pogrešaka ili mana.

Škorpion 

Njihov um prodire dublje od drugih pa im je smisao za humor prilično mračan i opor. Britki su na jeziku pa njihove šale i dosjetke ne može svatko prožvakati. Vole zbunjivati i navoditi druge da se zamisle nad njihovim vicevima i komentarima.

Jarac 

Ironija, cinizam i sarkazam njihova su najjača oružja. Specijalitet im je izvaliti duhovitu ili apsurdnu opasku savršeno ozbiljnog izraza lica, kao da izvješćuju iz Sabora. Neki su Jarci izvrsni u intelektualnom humoru, koji je malo prevelik zalogaj za manje bistre i slabije obrazovane.

Vodenjak 

Opiru se društvenim normama i promatraju svijet na osebujan način pa im je humor originalan i otkvačen. Ne trude se svjesno nasmijavati društvo nego su prirodno zabavni. Izvalit će nešto smiješno kad okolina (pa i oni sami) najmanje očekuju.