Podijeli članak

Prirodna zamjena za lijekove postoji.Možda vam neće pomoći isto kao lijek, ali će njihova svojstva sigurno ublažiti problem i raditi na liječenju uzroka boli. Zato je priroda toliko dobra i kompleksna.

Za neke od ovih lijekova iz prirode sigurno ste već čuli, pa dobro zapamtite i ostale:

Kamilica

Nemirna probava, nesanica i tjeskoba ublažit će se nakon šalice tople kamilice. Vjeruje se da ona pomaže smanjiti neugodu s gihtom te se svakako preporuča za umirenje organizma.

Kava

Ako niste znali, vjeruje se da upravo kava pomaže kod upaljenih mišića pa kad krenete žešće trenirati, slobodno se tih dana počastite kavom više. Kod jakih glavobolja stavite malo cimeta u jaku crnu kavu. 

Masna riba

Omega 3 masne kiseline odlično su protuupalno sredstvo, a ulja iz masnijih riba mogu ublažiti čak i upale povezane s artritisom.

Đumbir

Uz kavu, dobro je svaki dan koristiti malo đumbira koji će ukloniti bol prouzrokovanu jakim treningom.

Soja

Bolove u koljenima, posebno one uzrokovane osteoporozom i osteoartritisom, može ublažiti povećan unos soje tijekom dana.

Zeleno povrće

Kronične bolove i migrene najbolje će ublažiti zeleno povrće puno kalija.

Višnje

Manje je poznato, ali jake bolove od artritisa dobro će ublažiti i višnja, za što se preporučuje dnevno piti barem 2 dcl soka ili pojesti šalicu višanja, prenosi Index Fit.