Podijeli članak

Žiga, Matic, Gašper i Rene su četvorica mladića iz Slovenije koja su u samo nekoliko mjeseci osvojili regiju. Odabrali su polku kao svoj žanr glazbe jer su publici u regiji željeli ponuditi nešto drugačije.
 


Matic, Rene i ja smo već dugo prijatelji. Nas trojica sviramo zajedno još od osnovne škole, a kad su nastali 'Polkaholiki', pridružio nam se i četvrti član, Žiga. U tom trenutku smo shvatili da smo grupa koja može polku svima učiniti zanimljivom. Ukratko, odlučili smo svoju priču ispričati drugačije - rekao je Gašper te dodao zašto su odlučili spojiti modernu, dalmatinsku i polka glazbu.

- Svaki put kad napravimo neku novu obradu oduševi nas činjenica kako svaka stvar zvuči totalno drugačije. Znali smo da radimo nešto dobro kad su nam ljudi počeli pljeskati nakon izvedbe, a i osmijeh na njihovim licima sve govori - rekli su.
 


Proslavili su se obradom najvećih hitova godine, 'Mišići' i 'Senorita'. Zatim su snimili i obrade domaćih izvođača - 'Ako te pitaju' Petra Graše, 'Ne pijem, ne pušim' Jelene Rozge, 'Dalmatinac sam' Mladena Grdovića te 'Dani i godine' Nine Badrić. Pjevačicu je oduševila njihova obrada te ju je podijelila na društvenim mrežama, pienosi 24sata

- Iako mladi znaju što je polka, mislimo da je, uglavnom, previše uspoređuju s glazbom za starije, što nikako nije istina. Polka je odlična glazba za zabave, a poznata je i kod nas - rekli su.