Podijeli članak

Jedan Nizozemac smatra da bi on trebao imati pravo legalno promijeniti svoje godište jer "transrodni ljudi mogu mijenjati spol", piše UNILAD. 

69-godišnji Emile Ratelband želio bi službeno ponovno imati 49 godina jer bi se tako mogao vratiti na posao i dobio bi priliku da ga na Tinderu uoči više žena. 

Emile, koji je inače guru za samopomoć, tvrdi da su mu liječnici rekli da ima tijelo 45-godišnjaka pa je podnio zahtjev da mu se u dokumentima datum rođenja promijeni u 11. ožujka 1969. iako je rođen 11. ožujka 1949.

Lokalne vlasti odbile su njegov zahtjev, a on im je odgovorio tužbom pozivajući se na to da "transrodne osobe mogu promijeniti spol pa bi i on trebao moći promijeniti dob". 

"Bio sam na liječničkom pregledu i znate što je pokazao? Moja biološka dob je 45 godina. Sa 69 sam ograničen, s 45 mogu kupiti kuću, mogu voziti drugačiji auto, mogu raditi. Kad na Tinderu kažem da imam 69 godina, cure prestanu odgovarati, s 49 i ovim licem, imao bih više uspjeha. Transrodne osobe mogu postići da im u rodnom listu stoji drugi spol, na isti način bi se trebala moći promijeniti i dob", tvrdi on.