Podijeli članak

Mostarke Tamara J. (32) i Nermina B. (47) uhićene u prije nekoliko dana u Banja Luci pod optužbom za bavljenje prostitucijom. Mediji u RS-u sada su objavili detalje o tome kako su Mostarke stvorile mrežu po kojoj su radile zadnjih godinu dana. 

"Djevojke su najvjerojatnije početkom godine došle u Banja Luku, gdje su iznajmile stan u jednom naselju. Nakon toga, one su se od veljače ove godine počele da se bave prostitucijom", kaže sugovornik za medije u RS-u.

Dodaje da seksualne usluge nisu nudile na ulici, već su preko interneta davali oglase.

" Mostarke su preko raznih oglasa na internetu nudile seksualne usluge, a sve su to pokušale prikriti navodeći samo da se radi o masažama", pojasnio je izvor iz istrage.

Prema njegovim riječima, one su u oglasima pisale da nude masaže u svom smještaju uz zajamčenu diskreciju.

"Njihov oglas bi otprilike ovako izgledao: "Maserka, lijepa i atraktivna nudi usluge masaže i lijepog druženja u svom smještaju, galantnoj i kulturnoj gospodi, diskrecija zajamčena", otkriva izvor Srpskeinfo.

Zanimljivo je da se još uvijek na oglasnim prostorima mogu naći slični oglasi u Banjoj Luci, a iza kojih se očigledno krije prostitucija.

Prema zakonu o javnom redu i miru Republike Srpske, za prostituciju nisu predviđene zatvorske, nego samo novčane kazne.

"Tko za novčanu ili drugu korist nudi ili traži uslugu prostitucije, kaznit će se novčanom kaznom od 400 do 1.200 maraka. Tko iznajmljuje, odnosno ustupa prostorije radi vršenja prostitucije, kaznit će se novčanom kaznom od 400 do 1.500 maraka", navodi se u zakonu o javnom redu i miru.