Podijeli članak

Policija je uhitila četiri hrvatska državljanina starosti 38, 39, 46 i 57 godina - osumnjičena za zločinačko udruživanje i krijumčarenje migranata. Kriminslističko istraživanje je završeno i svi oni će tijekom dana biti dovedeni pritvorskom nadzorniku PU zagrebačke, dok će odgovarajuća kaznena prijava biti podnesena USKOK-u, priopćila je policija.

Sumnja se da su se spomenuti muškarci i više osoba s područja BiH udružili u zločinačko udruženje kako bi iz koristoljublja omogućivali stranim državljanima da nezakonito uđu s teritorija BiH na teritorij RH te dalje u druge zemlje EU-a.  Na taj su način preko granice u najmanje deset navrata nezakonito prebacili ukupno 45 stranih državljana za što su primili najmanje 21.000 eura. Uhićeni su na na sisačkom i zagrebačkom području, piše HRT. 

Nad uhićenim osobama su, temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, provedene dokazne radnje pretraga osoba, vozila, domova i drugih prostorija, a tijekom pretraga pronađeno je više mobilnih telefona, SIM kartica raznih operatera, novac, oružje te razna korespondencija. Cijela akcija provedana je u koordinaciji s PNUSKOK-om, EUROPOL-om i Državnom agencijom BiH "SIPA“.