Podijeli članak

Premijera predstave “Ćelava pjevačica” (Eugène Ionesco) u režiji Lajle Kaikčija bit će održana na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar u petak, 15. 9. u 20 sati, a premijerom će ujedno svečano biti otvorena nova umjetnička sezona 2017/2018 NPM-a.

“Ćelavu pjevačicu” nazivaju komadom apsurda, i nigdje nije bilo logičnije postaviti to djelo kao u Mostaru, gradu punom apsurda. Naši likovi pričaju o raznim besmislicama, o 'senzacionalnim temama'..., a niko ne djeluje, niko ne radi, svi pričaju... Naša poruka je: 'Do kada ćemo pričati u prazno?' Ovo je poziv na djelovanje. Želimo da publika prepozna sebe u samoj predstavi. Svi smo mi likovi iz predstave koji čekamo 'Ćelavu pjevačicu', odnosno nekoga tko će riješiti naše probleme”, rekla je Kaikčija. 

Scenografiju i kostimografiju predstave potpisuje Sabina Trnka, a adaptaciju i dramaturgiju Adnan Lugonić. U predstavi igraju Emir Sejfić, Maja Zećo, Emir Spahić, Dina Mušanović, Andrea Aković i Saša Oručević. Premijera je u petak, 15. 9., prva repriza u subotu, 16.9. u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar.

Ulaznice za sve izvedbe su u prodaji, a mi vas nagrađujemo sa 2X2 gratis ulaznice za premijeru!!

Svoje podatke šaljite na naš mail. [email protected], s naznakom za nagradnu igru. Dobitnike ćemo izvući u četvrtak oko 11 sati.

SRETNO!!!