Podijeli članak

Narodno pozorište Mostar u petak, 6. rujna 20 sati, izvedbom predstave „To“ autora Alije Isakovića, u režiji Ivana Lea Leme, otvara svoja vrata publici, te započinje sa 70. pozorišnom sezonom 2019/2020.

Narodno pozorište Mostar i Pogled.ba vas nagrađuju s 2x2 ulaznice za ovu predstavu, a sve što trebate jeste poslati mail na [email protected] s naznakom 'To NPM' i ostaviti svoje podatke. Dobitnike izvlačimo slučajnim odabirom u četvrtak 5. rujna od 13 sati.

NAPOMENA: Sretni dobitnici ulaznice mogu preuzeti na blagajni NPM-a u petak od 18 do 19 sati.

O predstavi

Predstava se dešava tijekom talačke krize, a radnja drame smještena je na periferiju grada u jednoj kavani ili krčmi u kojoj se nađu, kao u nekom socijalnom agregatu, polusvijetu ljudi koji su na društvenoj ljestvici nisko strukturirani, tramvajdžija, nosač, pjevačica, konobar, i protagonisti, tzv. općenito nazvani gost i brat. U prvi mah, čini se da je ovo drama o krvnoj osveti, ali uskoro na vidjelo izbija njen univerzalistički karakter, gdje kavana predstavlja simboliku tamnice i zatočeništva ljudskog roda u njegovom životu. Glumačku postavu čini ansambl NPM-a, i to: Saša Oručević, Emir Spahić, Jasmin Krpo, Emir Sejfić, Vedran Vilogorac, Ajla Hamzić, Amela Kreso, Šerif Aljić, Mirsad Elezi i Goran Lozo. Scenografiju predstave potpisuje Vesna Režić, kostimografiju Mirjana Zagorec, a muziku Zvonimir Dusper Dus.

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], ili porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.