Podijeli članak

Osobni Hitlerov tjelohranitelj, čovjek koji je oslobodio Mussolinija, lovio Tita po Drvaru, savjetnik Nasera tvrdio je kako je ugušio Nikolu Teslu.

-Ja sam ubio Nikolu Teslu po osobnom naređenju Adolfa Hitlera koji je procijenio da bi saveznici mogli iskoristiti njegova otkrića i dobiti rat - tvrdio je Otto Skorzeny, pukovnik SS jedinica, zapovjednik njemačkih komandosa u Drugom svjetskom ratu.

Ovo je Skorzeny, ali i mnoge druge nevjerovatne stvari, ispričao na samrti svom nesuđenom zetu Eriku Bremanu (poznatog i kao Erik Orion) koji je o tome svjedočio u jednoj radio emisiji u SAD 2006.

Skorzeny je tvrdio kako je u siječnju 1943. godine, po osobnoj Hitlerovoj naredbi, podmornicom prebačen do obala New Yorka odakle je, zajedno sa Reinhardom Gehlenom otišao u hotel u kome je Tesla živio, ugušio ga jastukom, da bi zatim ispraznivši sef sa obiljem vrijednih dokumenata, neopaženo otišao. 

Iako je cijela priča bila potkrijepljena i dokazima u vidu "pune kutije za cipele fotografija Skorzenya" na kojima je on u uniformi SS jedinica, u društvu sa Hitlerom, Martinom Bormannom, Mengeleom i mnogim drugim zločincima, nekako je brzo prekrivena velom tajne.

Prema Skorzenyevim riječima,Hitler je smatrao kako je važnije da ubije Teslu pa je pripreme za operaciju u Teheranu prepustio Paulu von Ertelu, za koga zapadni izvori nemaju nikakve podatke.

Skorzeny se predao saveznicima u svibnju 1945. godine sa tvrdnjom da je osobno organizirao prebacivanje Hitlera iz Berlina "na sigurno" i da su Rusi našli spaljene ostatke Hitlerovog dvojnika.

Skorzeny je suđeno, ali je 1948. navodno pobjegao, krio se 18 mjeseci u Njemačkoj da bi se dokopao Španjolske gdje mu je general Franco dao putovnicu. Skorzeny je navodno bio i savjetnik više egipatskih predsjednika, pa i Nasera.

Bio je savjetnik Juana Perona u Argentini i tjelohranitelj njegove žene Evite, a navodno je radio i za izraelski Mosad.