Podijeli članak

Glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina i načelnik Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara Božo Ćorić sa suradnicima primili su danas savjetnicu za kulturu Grada Osijeka Anu Rimac i djelatnika HNK Osijek Marka Žuljevića s kojim su razgovarali o suradnji dvaju gradova na polju kulture, posebice u kazališnoj djelatnosti te suradnju dvaju sportskih saveza Mostara i Osijeka.

Rimac je upoznala svoje domaćine s kulturnim manifestacijama koje organizira Grad Osijek, a na kojima bi željeli da se predstave i mostarski umjetnici. Prije svega na kazališnom maratonu, koncertnom ciklusu grada i Osječkom ljetu kulture.

Također, iznijela je želju Grada Osijeka da s Gradom Mostarom potpiše sporazuma o prijateljstvu i suradnji što su predstavnici Grada Mostara pozdravili te je dogovoreno da se poduzmu daljnji koraci u tom pravcu, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Komadina i Ćorić izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom dvaju gradovaa na polju kulture te obostranom željom da se ona nastavi i proširi.

U tom cilju u idućim danima s mostarskim kulturnim ustanovama organizirat će se i sastanci kako bi se konkretizirali prijedlozi za predstavljanje mostarske kulturne scene u Osijeku.

Inače, večeras će u HNK Mostar, s početkom u 20 sati, biti izvedena predstava Teatra Exit "Konstelacije", nastala u produkciji Osječkog kulturnog ljeta.