Podijeli članak

Postoje mnogi načini na koje ljudi mogu upropastiti tuđe vjenčanje. Upravo o tome je Insider razgovarao s organizatoricom vjenčanja Amy Shey Jacobs.

Iako ste možda "samo" uzvanik na vjenčanju te nemate ni jednu od bitnijih uloga u cijelom tom događaju, svejedno imate određenu odgovornost. Ponajviše za svoje ponašanje, piše Index.hr.

Evo koje su najgore stvari koje uzvanici rade na tuđim vjenčanjima:

Ne potvrde dolazak

"Ostaviti budući par u neizvjesnosti hoćete li se ili ne pojaviti na njihovom vjenčanju puno je stresnije nego što vam se možda na prvi pogled čini. Njima puno drugih stvari ovisi o broju gostiju", kaže Jacobs.

Ignoriraju popis poklona

Iako u našim krajevima još uvijek popisi s poklonima koje su napravili sami mladenci nisu u potpunosti zaživjeli, ako ne znate što pokloniti, a takav popis postoji, slobodno zavirite na njega i odaberite poklon koji odgovara vašem budžetu. Naime, oni su sastavljeni s razlogom i mladenci sasvim sigurno ne žele dobiti tri ista poklona koji im uopće ne trebaju. 

Svoje kreativne ideje sačuvajte za neku drugu priliku.

Dovedu pratnju iako to nije bilo planirano

"Osim ako vam prilikom pozivanja nisu naglasili da pozivnica vrijedi za još jednu osobu, nikada nemojte pitati možete li dovesti i pratnju", istaknula je Amy te naglasila kako su vjenčanja skupa te da parovi često ne raspolažu dovoljnim financijama ili pak prostorom kako bi pozvali više ljudi.

Tretiraju mladence poput svojih asistenata

"Često gosti na vjenčanjima zaboravljaju da mladenci nisu odgovorni za svaki detalj vezan uz smještaj njihovih gostiju, njihove zakazane tretmane ljepote ili pak za njihovo planiranje puta", kaže organizatorica vjenčanja koja smatra kako su parovi pod velikim stresom jer žele da njihovi gosti na kraju budu potpuno zadovoljni.

No umjesto da mladoženju zovete netom prije vjenčanja kako biste ga obavijestili da ste se izgubili putem do crkve, upalite GPS ili se konzultirajte s drugim uzvanicima.

Objavljuju fotografije mladenke prije nego što ju je mladoženja vidio

Osim što ne trebate objavljivati takve fotografije na društvenim mrežama, pobrinite se da ne objavljujete ni druge detalje dok ih i drugi uzvanici ne vide te dok ne prođe formalni dio vjenčanja.

Neprikladno se odjenu

Bijele haljine, previše seksi odjevne kombinacije, prekratka i preuska odjeća... Sve ovo može pričekati i neku drugu priliku.

Ne ispuštaju mobitel iz ruku

"Možete preživjeti 30 minuta bez e-maila ili društvenih mreža. Nema goreg osjećaja od onog kada shvatite da gosti gledaju prijenos utakmice na svom mobitelu dok vi razmjenjujete zavjete. Da, ovo je istinita priča", ispričala je Amy.