Podijeli članak

U ljetnim mjesecima nije neobično vidjeti zmiju u Hercegovini, ali kada se to događa u središtu Mostara, onda je to vijest. Zadnjih dana je bilo nekoliko vijesti o zmijama u samom centru grada na Neretvi, a sada nam stiže još jedna.

Naime, jedna čitateljica je ustupila sliku koju je napravila na popularnoj Trimuši, mjestu za rekreaciju brojnih građana Mostara.

- Kada sam je vidjela uslikala sam je, a kako se ona nije pomicala, mislila sam da je mrtva. Nastavila sam s trčanjem, a kada sam se vratila, nije je više bilo – prepričava čitateljica za Ero.tel.

Iako ni mi ni ona nismo stručnjaci u prepoznavanju vrsta zmija, onda dodaje kako se vjerojatno radi o vodenoj zmiji koja nije otrovna.

Ipak, mi nismo jedni od onih koji su toliko strpljivi u blizini zmija da mogu raspravljati o kojoj se vrsti radi. Inače, ove godine je zabilježeno nekoliko ujeda zmija otrovnica u Hercegovini, a na svu sreću, liječničke ekipe su na vrijeme intervenirale i nije bilo težih posljedica.

Ako idete na Trimušu vježbati se i raditi na što boljem izgledu za plažu nemojte zaboraviti kako je u vašoj blizini vjerojatno jedno od ovih stvorenja. Iako možda nisu otrovne, opreza nikad dosta kada se govori o zmijama.