Podijeli članak

Kad otvoriš ormarić ispod kuhinjskog sudopera, što ti prvo padne pod ruke? Vjerojatno tablete za perilicu, kanta za smeće ili sredstva za čišćenje? Međutim, neke stvari ne bi smjela držati ispod sudopera – pogledaj koje…

Opasne kemikalije

Sredstva za čišćenje s opasnim kemikalijama (npr. izbjeljivači) trebaš staviti na sigurno mjesto. Obično se ormarić ispod sudopera otvara više puta na dan pa je rizik da prevrneš spremnik s opasnom kemikalijom (te da ista iscuri) prilično velik. Pošto takva sredstva za čišćenje obično ne trebamo svaki dan, radije ih pospremi na neko drugo mjesto.

Zapaljivi proizvodi

Pazi na to da ne skladištiš zapaljiva sredstva u kuhinji. Prepoznat ćeš ih vrlo jednostavno po malom znaku plamena na ambalaži. Tu se ubrajaju i stare krpe koje si umakala u zapaljivu tekućinu (npr. ulje za drvo). Njih također trebaš uskladištiti negdje gdje nisu izloženi toplini i suncu, prenosi miss7.hr. 

Spužvice i krpe za posuđe

Praktično je imati svježu krpu za posuđe na dohvat ruke kod sudopera, ali i njih bi trebala držati negdje drugdje. Naime, u ormariću ispod sudopera često je vlažno. To stvara gljivice na tkanini koje onda možeš prenijeti na kožu i posuđe.