Podijeli članak

Sara Phuto provodi svoju ideju pozitivnog stava prema vlastitom tijelu fotografijama na kojima pokazuje kako isto tijelo iz dva kuta gledanja može potpuno različito izgledati. U jednom trenutku možete izgledati poput modela, a u drugom obješene kože. Riječ je o istom tijelu. 

"Instagram fotografije su sve namještene kako bi osoba koja se fotografira ispala što bolje može", ističe Sara. 

Njezin post o samopoštovanju i lažnosti društvenih mreža se brzinom munje proširio internetom i naišao na veliku potporu, kao i njezin projekt. 

"Nitko nema savršene trbušnjake ili ravan trbuh kad sjedi", objašnjava Sara, piše 24sata.hr. 

"Neki dan sam vidjela na Instagramu post poznate pjevačice u kojem je očito da je fotografija njezinog tijela obrađena u Photoshopu kako bi imala zamamnije obline", govori Sara. 

"Modna industrija se "hrani" i zarađuje na našim strahovima i nesigurnostima. Prikazuje samo par tipova tijela kao idealna, i molim vas da si ne dopustite da vas to navede da se prestanete voljeti", upozorava. 

Pokazala je i "čari" Photoshopa i kolika je razlika u izgledu tijela fotografirajući se u različitim pozama.  Razbijajući mitove o fenomenalnom tijelu, dodala je i par fotografija usporedbi svog tijela u različitim životnim razdobljima, objašnjavajući da je normalno da ljudi ponekad dobiju na težini ili smršave. Sve je to život, kaže Sara.