Podijeli članak

Na početku saborskog glasovanja je došlo do žestokog verbalnog obračuna između Mostovog Nikole Grmoje koji je, nakon što mu nije odobrena stanka zbog navodnog uništavanja kontrolnih lista s nevažećim potpisima dviju građanskih inicijativa, poručio kako mu je "dosta Jandrokovićeve, Kuščevićeve i Šeksove udbaške matematike" i predsjednika sabora Gordana Jandrokovića koji mu je uzvratio da iznosi "uvrede i bljuvotine", piše index.

Žestok verbalni obračun Grmoje i Jandrokovića, urlali jedan na drugoga

"Dosta je nama Kuščevićeve, Jandrokovićeve i Šeksove udbaške matematike. Uništili ste kontrolne liste", povikao je Grmoja u jednom trenutku tijekom rasprave Jandrokoviću, što je ovoga vidno uznemirilo.

"Ovo su bile uvrede, klevete i sram Vas bilo! Da ćete Vi mene povezivati s Udbom?! Sram Vas bilo. Sram te može biti", vikao je Jandroković na Grmoju.
 


"Vidi ovoga. Šta je ovo? Izbacite ga van"

Miro Bulj koji je prije toga izbačen sa sjednice u tom je trenutku stao ispred Jandrokovića. "Vidi ovoga. Šta je ovo? Izbacite ga van", rekao je Jandroković. 

Potom je smirenije kazao kako im ovo što se dogodilo ne ide na čast jer rejting i ugled sabora pada.

"Nije vaše da komentirate, pozivam DORH da ispita navode kolega iz Mosta", uključio se i Hrastov zastupnik Hrvoje Zekanović.

To je, međutim, ponovno uzrujalo Jandrokovića. "Moje je itekako da odgovaram na uvrede i bljuvotine koje se izgovaraju", poručio mu je predsjednik sabora.

Ako je bilo kakvih radnji u kojima postoji sumnja na kršenje zakona, naravno da će to DORH ispitati, no to se sve može reći na konferenciji za novinare ili u slobodnom govoru, a ne manipulirati javnošću. Ovdje su iznesene optužbe, klevete i uvrede i na to se moram očitovati, poručio je Jandroković.