Podijeli članak

Noćas prilikom povratka s turnira u Šibeniku, u prometnoj nesreći život su izgubili članovi Futsal Dinama, 33-godišnji Matija Capar i mladi Oskar Kadrnka, piše index.hr.

Tužnu vijest jutros je potvrdio njihov klub, Dinamo koji pripada navijačima. Prije nepunih šest mjeseci Futsal Dinamo ostao je bez svog osnivača Mate Čuljka koji je preminuo na terenu, a danas ih je pogodila još jedna tragedija.

Matija Capar za Futsal Dinamo bio je više od igrača, od dana kada je iz zagrebačkog kluba Alumnusa došao među "boyse" i uključio se u borbu za prvu ligu, ali i za povratak pravog Dinama, na kojem su svi zajedno odrasli. U Futsal Dinamo je stigao 2015. godine, kao hrvatski futsal reprezentativac s bogatim iskustvom. Za Hrvatsku je debitirao još 2004. godine. Igrao je zapaženu rolu na EURU u Belgiji, gdje je kao golman-igrač glavom zabijao golove protiv Španjolske i Češke i donosio Hrvatskoj vrijedne remije. Leteći golman bio je apsolutni hit.
 

"Došao mi neki čovjek vani i rekao: tebi fali plašt da budeš Superman", rekao je oduševljeni Capar nakon pobjede. 

Plakao je, slično kao i nakon prvih utakmica koje je odradio u dresu Dinama. Brzo su ušli u prvu ligu. Bio je to početak, Matija je bio tu i njegovi dečki to mu neće zaboraviti. 

"Boysi su još jednom pokazali da prava ljubav prema Dinamu, bez ikakvog interesa gori i dalje. Kada gledate s terena s koliko energije i žara ti ljudi navijaju od prve do zadnje minute, pa čak i njenog kraja, jednostavno morate shvatiti da oni za taj Dinamo žive i da taj Dinamo živi u njima", kazao je Capar.

Danas ga se s tugom sjećaju i u njegovu "Dobermanu" u Svetoj Klari, gdje je donio pehar Kutije Šibica. 

"Sjećam se kako smo se kao djeca provlačili kroz razbijena stakla Doma sportova i nabijali po golu u "dvojci" Doma sportova... Sve dok nas redari ne bi potjerali. Od malih nogu živi se za Kutiju. Kada sam ju osvojio, to je bio najsretniji dan u mom životu. Za nekoga je najsretniji dan rođenje djeteta, ali meni je to bila Kutija".