Podijeli članak

Ogorčenje zbog štrajka zdravstvenih radnika u Sarajevskoj županiji, koji traje od 2. rujna, građani su izrazili na internetu te pokrenuli online peticiju pod nazivom "Umanjivanje doprinosa i dnevnica svim zdravstvenim radnicima u SŽ koji su u štrajku". 

Kao autor peticije se navodi Almir Branković, a u opisu peticije se navodi sljedeće: 

- Općenito smo svi već dobro upoznati o neradu i načinu funkcioniranja samog sustava zdravstvenih radnika. Upravo su oni odlučili da sve građane Sarajevske županije drže kao taoce kako bi dobili veće plaće, koje su već ionako prevelike. Prosječna plaća medicinske sestre iznosi skoro 1.500 KM, plus topli obrok, plus naknada za prijevoz. Za svaki dan štrajka Sindikat zdravstvenih radnika po čijem nalogu se i štrajka, uredno isplaćuje plaće, doprinose i dnevnice za svoj svakodnevni nerad, a građani Sarajevske županije ispaštaju, jer se primaju samo hitni slučajevi - piše u opisu peticije. 

S druge strane, ni nakon jučerašnjeg sastanka predstavnika štrajkačkog tima zdravstvenih radnika u SŽ sa predstavnicima Vlade nije postignut dogovor te je najavljeno zaoštravanje štrajka. Za ponedjeljak, 7. listopada, točno u podne pred zgradom Vlade SŽ najavljeni su masovni prosvjedi zdravstvenih radnika.