Podijeli članak

U akciji dobrovoljnog darivanja krvi održanoj u prostorijama Mjesne zajednice Uzarići prikupljeno je 38 doza krvi, a akciji je pristupilo 39 osoba.

Bila je ovo deveta akcija dobrovoljnog darivanja krvi u 2019. godini koju je organizirao Crveni križ Grada Širokoga Brijega u suradnji s Transfuzijskim centrom Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, a pod pokroviteljstvom Grada Širokoga Brijega.

Svim darovateljima bio je osiguran besplatan obrok zahvale, a uručeni su im i prigodni poklon paketi koje je osigurala ljekarna ''Biopharm''.

Nakon završetka akcije, izaslanstva Crvenoga križa Grada Širokoga Brijega, Crvenoga križa Županije Zapadnohercegovačke, Grada Širokoga Brijega, Transfuzijskog centra Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Mjesne zajednice Uzarići te branitelja kod spomenika ispred crkve svetoga Antuna Padovanskog u Uzarićima položen je vijenac i zapaljene svijeće za poginule Uzarićane u Domovinskom ratu.

Sljedeća akcija na području Širokoga Brijega održat će se 10. listopada u Gimnaziji fra Dominika Mandića za učenike navedene škole.

S obzirom na prošlotjedne apele iz Transfuzijskog centra SKB-a Mostar zbog kroničkog nedostatka zaliha određenih krvnih grupa, što je čak dovelo do stanja u kojem je bilo upitno može li se pružiti nužna pomoć pacijentima, ova akcija sigurno predstavlja veliki iskorak prema normaliziranju stanja i osiguranja dovoljnog broja doza krvi za sve pacijente SKB Mostar kojima je potrebna tranfuzija.