Podijeli članak

Bitku za život izgubio je osječki glumac Aleksandar Bogdanović (45), na kojega je u subotu navečer na "zebri" u Osijeku "terencem" naletio 22-godišnjak i pobjegao. 

Kako doznaje Večernji list, liječnici su savjetovali obitelji da na Božić navečer, četiri dana nakon nesreće u Ulici kneza Trpimira, pristanu da se Aleksandru isključe aparate. Da je stanje teško i da je omiljeni osječki glumac, kako u HNK-u, tako i u publici, u stanju opasnom po život, potvrdili su nakon nesreće i u osječkoj bolnici. 

Aleksandar je k njima dovezen s teškim ozljedama glave, hematomom, i nekoliko lomova. Njegovi su se prijatelji i kolege, pak, još u ponedjeljak nadale kako će Aleksandrova sjajna fizička forma, jer se bavio sportom na dnevnoj bazi, ipak pomoći da nadvlada nesreće koje su ga snašle. 

Mnogi od njih večeras su se, čak i preuranjeno, na društvenim mrežama opraštali od njega. 

U međuvremenu, 22-godišnji vozač, koji je uhićen sat vremena nakon što je pobjegao s mjesta nesreća i ostavio čovjeka da leži na cesti, završio u istražnom zatvoru. Sumnjiči ga se za kaznena djela izazivanja prometne nesreće te nepružanja pomoći.

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 22-godišnjak 21. prosinca u 22:36 sati u Osijeku, upravljao osobnim automobilom svjestan da nije obučen za upravljanje motornim vozilom B kategorije, zbog čega može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu. Osnovano se sumnja da dolaskom do raskrižja gdje je iscrtan obilježeni pješački prijelaz, nije mu se približavao takvom brzinom da ne ugrožava pješake koji su već stupili na pješački prijelaz, pristajući da takvom vožnjom ugrozi druge sudionike u prometu. Uslijed tog je propusta, osnovano se sumnja, prednjim dijelom vozila udario u pješaka (45) koji je u tom trenutku prelazio preko navedenog pješačkog prijelaza te je od siline udara odbačen i pao na kolnik zadobivši osobito teške tjelesne ozljede opasne po život", izvijestilo je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku u utorak. 

Postoji osnovana sumnja da se osumnjičeni 22-godišnjak nakon nesreće, iako svjestan da je radnjom u prometu ozlijedio drugu osobu, udaljio vozilom s mjesta prometne nesreće, ne obavijestivši o tome policiju. 

"Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku prihvatio je prijedlog općinskog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredio istražni zatvor", stoji nadalje u priopćenju.

Aleksandar Bogdanović poznat je i po ulogama u TV serijama "Novine" i "Larin izbor". Zanimljivost je iz njegova životopisa i da je bio trener Novaku Đokoviću, dok je ta teniska legenda tek počinjala svoju karijeru. 

Iza njega je ostalo troje djece. Iz prvog braka ima kćeri Miju i Unu, a iz drugoga sinčića Iana - Lava.