Podijeli članak

Iz Uprave za neizravno oporezivanje (UINO) pozvali su sve porezne i akcizne obveznike u Bosni i Hercegovini da što prije podnesu zahtjev za registraciju za korištenje elektronskih usluga, prije svega elektronsko podnošenje PDV i akciznih prijava.

Naglašavaju da će od početka 2019. godine svi porezni obveznici morati isključivo elektronskim putem podnositi PDV i akcizne prijave, te neće postojati mogućnost dostavljanja prijava u "papirnom“ obliku. 

"S obzirom na činjenicu da je ostalo još samo pet mjeseci da svi porezni obveznici izvrše registraciju za elektronsko podnošnje PDV i akciznih prijava, pozivamo ih da što prije podnesu zahtjev za registraciju putem e-portala UINO", priopćeno je iz UINO, javlja Večernji list BiH.

Podsjećaju da se do kraja srpnja ove godine za elektronsku komunikaciju s UNO registriralo 10 tisuća poreznih obveznika, tako je ostalo da se registrira još njih oko 40 tisuća.  

"Iz tog razloga pozivamo sve one obveznike koji još nisu izvršili registraciju da to urade što prije, kako ne bi došli u situaciju da od početka 2019. godine ne mogu podnositi svoje PDV i akcizne prijave i tako uđu u prekršaj", navode iz UINO. 

Kompletna informacija i uputa za registraciju na E-PORTAL, kao i za podnošenje prijava nalaze se na web stranici UINO

Za sva dodatna pitanja obveznici mogu kontaktirati PDV info liniju na broj telefona 051/335-256, 051/335-257, 051/335-197, 051/335-201, 0513/335-363. 

Korištenjem elektronskih usluga UINO, svi porezni obveznici će moći na jednostavniji i efikasniji način koristiti prava i izvršavati obveze po osnovu neizravnih poreza. 

U svakom trenutku imat će pristup svojim podacima na e-portalu, prije svega podacima koji se vode u Jedinstvenom registru obveznika neizravnih poreza, podacima s porezne kartice, tako da će moći vidjeti sve svoje proknjižene porezne prijave, porezne uplate i sl. 

Na ovaj način UINO otvora novo poglavlje u komunikaciji s poreznim obveznicima, priopćeno je.  

Kako se registrirati pogledajte u videu: 
 


Uputu za podnošenje prijava PDV i Akcizu pogledajte u videu.