Podijeli članak

Atmosfera iznad bh. područja do kraja mjeseca će biti nestabilna. Lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom mogući su u Bosni i sjevernoj Hercegovini. Na jugu Hercegovine očekuje se malo do umjereno oblačno i djelomično sunčano.

Početkom kolovoza u Bosni zadržat će se i dalje pretežno oblačno, ali i stabilnije vrijeme s malim izgledima za kišu. U Hercegovini pretežito sunčano i toplije u odnosu na početak ovog tjedna. Jutra i noć će biti svježa i ugodna.

Jutarnje temperature zraka tijekom tjedna u Bosni prognoziraju se između 13°C i 18°C, a na jugu zemlje od 17 do 22°C. Maksimalne dnevne temperature u središnjim i sjevernim područjima očekuju se između 25°C i 31°C. Na jugu nešto toplije uz najvišu temperaturu do 34°C.

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama, narednog tjedna (od 5. kolovoza) očekuje se nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima. Više oborina moguće je u sjevernoj i zapadnoj Bosni. Na jugu Hercegovine zadržat će se pretežito sunčano i toplo vrijeme.

Jutarnje temperature zraka kretat će se u rasponu od 12°C do 17°C u Bosni, a na jugu zemlje do 23°C.

Temperature zraka tijekom dana u Bosni bit će od 24°C do 30°C, a u Hercegovini do 32°C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.