Podijeli članak

Potraga za Amelom Sejfovićem još uvijek traje, potvrđeno je jutros za televiziju N1 iz Operativnog centra MUP-a ZDK.

Kako su kazali za N1, novih informacije nakon sinoćnjeg obustavljanja akcije u blizini Visokog, još uvijek nema. Tada je policija provela akciju potrage na području sela Tušnjići između Visokog i Kiseljaka

"Prilikom pretrage terena pronađene su stvari za koje postoji sumnja da pripadaju Amelu Sejfoviću", rečeno je za N1 sinoć u Tužiteljstvu KS.

Ranije je iz MUP-a ZDŽ za N1 potvrđeno da je u akciji uhićena jedna osoba koja se dovodi u sumnju da je povezana sa bijegom Sejfovića iz KPZ Miljacka u Sarajevu.

Podsjećamo, Sejfović je pobjegao iz zatvora u Sarajevu. Nakon bijega Sejfovića, uhićeno je ukupno deset osoba, četiri u samom Kazneno-popravnom zavodu, dvije na području Zenice i ukupno četiri osobe koje su uhićene u Visokom.

Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor zaposlenima u Kazneno-popravnom zavodu Sarajevo Nikoli Simiću, Arminu Delaliću i Igoru Milošu. Oni su na zahtjev Tužiteljstva KS prebačeni u Kazneno-popravni zavod u Zenici.

Sejfović se tereti da je sa grupom osoba opljačkao banku u sarajevskom naselju Ilidža 2015. godine, kada je poginuo biciklist Kemo Bašić. Iza sebe ima više krivičnih djela, a MUP je za njim raspisao tjeralicu.