Podijeli članak

Tagovi

Zbog veće količine vode u podvožnjaku na ulazu u Žepče s magistralnog puta M-17, promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog vode na kolniku obustavljen je promet i na regionalnim putevima R-403 a Cazin-Gata (u mjestu Tržačka Raštela) i R-474 Perkovići–Novi Šeher. Otežano se prometuje na magistralnim putevima M-4.2 Cazin-Velika Kladuša (u mjestu Ćoralići), M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, Banja Luka-Ćelinac (na skretanju za Jošavku),  kao i na regionalnom putu R-476 Čelinac-Dubrava Stara (u mjestu Grabovac). 

Zbog većeg odrona obustavljen je promet na regionalnom putu R-473 Teslić-Tedin Han u mjestu Kamenica. Zbog odrona na magistralnom putu M-4 Teslić-Banja Luka na planinskom prijevoju Borja i na regionalnom putu R-413 Turbe-Banja Luka u mjestima Borak i Imljani, prometuje se usporeno, jednom prometnom trakom.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozorava se i na ostalim dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja.

Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja, prilagođenu trenutnom stanju i uvjetima na putu.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta GP Brčko-Gunja, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.