Podijeli članak

U periodu 24.-28.09.2018. godine u Mostaru se održava obuka službenika za javne nabavke u organizaciji Agencije za javne nabavke BiH. Na otvaranju, v.d. direktora Agencije gdin. Đenan Salčin je pozdravio sve pristupne i ukazao na važnost održavanja obuka za sve službenike za javne nabavke. 

Ovo je treća obuka koja se organizira za službenike i na ovu obuku su se mogli prijaviti zaposleni u institucijama Federacije Bosne i Hercegovine i institucijama kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine. Obuku drže predstavnici Agencije i certificirani predavači iz oblasti javnih nabavki.

Kroz ovaj vid edukacije planirano je obučiti više od 2500 služenika a sredstva za održavanje su osigurana kroz IPA projekte. Edukacija službenika za javne nabavke je jako bitna kako bi se unaprijedio nivo znanja iz ove oblasti u cilju poboljšanja čitavog procesa javnih nabavki u Bosni i Hercegovini.

Agencija će u roku od 30 dana organizirati provjeru znanja i svim kandidatima koji uspješno završe obuku, bit će dodjeljeni certifikati.

Slijedeća obuka je planirana početkom studenoga u Banja Luci za institucije vlasti Republike Srpske.